Izbornik

Sportski ples

Sportski ples predstavlja najviši stupanj plesne vještine. Svatko tko se želi baviti plesom kao sportskom disciplinom, usavršavati svoje plesno znanje za natjecateljske oglede, te postizati vrhunske rezultate u plesu pronaći će se u ovoj sekciji.

Sportski standardni plesovi obvaćaju engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep, dok u sportske latinskoameričke plesove spadaju: samba, cha cha, rumba, pasodoble i jive. Sve navedene plesove sportski plesači treniraju i s njima nastupaju na natjecanjima koje organizira Hrvatski sportski plesni savez. Natjecanja se organiziraju u prosjeku svaki drugi tjedan tijekom cijele godine.

Sportski standardni i latinskoamerički plesovi zahtjevaju sate i sate napornog vježbanja, odricanja, neprestanog usavršavanja, a sve u samo jednom cilju vrhunskog kretanja u ritmu glazbe.  

Kroz tehničko plesno usavršavanje dobili smo natjecatelje koji danas predstavljaju naš klub, naš grad i našu županjiju  na plesnim natjecanjima širom Lijepe Naše.

Neki od njih nose i titule peterostrukih prvaka Hrvaske u sportskom plesu.

Ako ste jedan od onih koji želi doći probati zaplesati sportski ples, a  oduvjek ste voljeli gledati sportske plesače  na televiziji i na natjecanjima, sada imati priliku probati. Slobodno se prijavite i mi ćemo napraviti sve u što kraćem roku savladate zadani program za izlazak na plesno natjecanje.

Sportskim plesom danas se u našem klubu bavi oko dvadesetak plesnih parova, od najmlađih sa 6 i 7 godina, do najstarijih od 40 i više godina. Starosno ograničenje na postoji, uz dobru volju, trud i rad, svi svladaju i najteže plesne elemente.

Sportske plesace pogledajte na slikama u prilogu.Prijava

Prijava za ples

Odaberite što želite zaplesati
Odaberite grad
Ime* :
Prezime*:
Telefon*:
Mail*:
Nešto za dodat:

Komentiraj


Komentari
ZAP
15.7.2014.
Footer